První zápas 2. série za námi. Canucks porazili Oilers i popáté v sezóně. Co k tomu říct… Viděli jste to sami. Tentokrát musím být kritický, protože nic jiného si chlapci nezaslouží. Přijít v play off o zápas, který vedete 4:1, to je prostě trestuhodné. I to se může samozřejmě stát, ale ne po tak mizerném, odfláklém výkonu.

Ještě v 50. minutě byl stav 4:2 pro Oilers. Zápas se nejspíš zlomil přibližně v tomto čase, kdy Nugeta trefil tyč. Za stavu 5:2 by bylo asi hotovo. Takto ale snížil J.T.Miller. Navíc gólem, který by měl Skinner asi mít a hlavně Nurse měl mít pokrytého Millera. Další věcí pak je velká pasivita. Ve druhé i třetí třetině po 4 střelách. 6 střel pak od 21 do 59 minuty. To je velká bída. Mattias Ekholm k tomu řekl: „Myslím si, že nás může povzbudit, jak jsme hráli prvních 50 minut.“ No, to tedy nevím… 50 minut jsme dobře tedy rozhodně nehráli.

Canucks nevypadali tak silně jako v základní části a rozhodně v zápase nedominovali a Oilers se spíše porazili sami… Gólman Šilovs pak byl úplně tragický a kdyby Oilers trochu víc stříleli, tak mu prostě další góly zákonitě nasypali, protože Šilovs ten večer opravdu nechytil téměř nic. Jenže Oilers na ledě jakoby nebyli. Zatáhli se a prakticky nestříleli. Jenže kdyby to alespoň ubránili. Nakonec je asi správně, že Canucks vyhráli, protože pro Oilers je takový výsledek zdviženým prstem, protože takto se o Stanley Cup prostě nehraje.

Plusy – Jediná přesilovka a přesto využitá. Tohle stále funguje perfektně. Canucks si ale na vylučování evidentně dali pozor. Přesilovka byla využitá Hymanem po parádní přihrávce od Nugenta-Hopkinse. Toto je opravdu hokejová lahůdka:

Hyman má stále nabito 2+0. 8 gólem v 6 zápase play off vyrovnal klubový rekord Waynea Gretzkyho z roku 1983. Hyman je spolu s Valerijem Ničuškinem z Colorada nejlepším střelcem play off s 8 zásahy.

Nugent-Hopkins a Draisaitl 0+2. 7 hitů od Hollowaye. Dalším plusem je, že obránci se nebojí střílet. Ekholm a Ceci vstřelili góly od modré. Výkony matadorů jako Perry nebo Kane.

Minusy – Nejistý Skinner, který se podepsal nejméně na dvou gólech. Naprosto tragický pár Nurse – Ceci, kteří byli u tří gólů. Zejména statický Nurse vypadal jako panák v zelí. Nurse by měl být nahrazen Brobergem nebo Stecherem, kteří tam udělají víc práce. Bohužel k tomu ale nedojde, protože je nedotknutelný…

Když už ne vítězný bod, tak Mattias Ekholm ulovil Dakotu Joshuu jako rybu na udici.

Nepříjemností je, že Leon Draisaitl má zdravotní problémy!!! Mělo by to být po kontaktu s Tylerem Myersem (níže ve videu). Draisaitl si poté stěžoval na bolesti zad.

Na včerejším i dnešním tréninku Draisaitl chyběl. Ve statusu day-to day je stále i Adam Henrique. Ten ale již trénoval. Včera ještě ne v plném tempu a jen navíc, mimo obvyklé formace, ale dnes již v plné zátěži. Místo Henriquea hrál na tréninku v první formaci Warren Foegele. Místo Draisaitla na centru druhé Sam Gagner. To je signál k tomu, že trenéři moc nechtějí míchat ostatními formacemi.

Na ledě byli tři brankáři – Skinner, Pickard a Campbell. Kromě obvyklé sestavy i Carrick s Brobergem.

Leon v rozhovoru před pár chvílemi řekl, že každý chce v play off hrát a: „Uvidím, jak se večer budu cítit“. Stále tedy není nic potvrzeno a bude se čekat na vyjádření samotných hráčů. Ale vypadá to, že bude hrát jak Draisaitl, tak Henrique. To znamená, že mimo sestavu zůstanou Gagner i Brown.

Do zápasu je potvrzen Stuart Skinner.

V brance Canucks bude i dnes Arturs Šilovs.

Dnešní zápas se opět hraje v Rogers Aréně ve Vancouveru a začíná ve 4:00 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 2.

Poté se série přesouvá do Edmontonu. Třetí zápas je na programu v neděli od 3:30 SEČ.

Dnes musíme zapomenout na to, co se dělo převčírem a urvat výhru, jinak to nebude dobré.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *