Série se přesunula do Edmontonu za příznivého stavu 1:1. Mohlo být lépe, ale také hůře. Takto je to asi spravedlivé.

První zápas Oilers měli vyhrát a prohráli si ho de facto sami svojí pasivitou. Druhý zápas rozhodli až v prodloužení, ale tentokrát byli v zápase lepším týmem, hlavně v jeho druhé polovině. Ve třetí třetině se Canucks nezmohli prakticky téměř na nic. Střely 2:15 mluví za vše.

Draisaitl i McDavid měli v zápase shodně 1+3. Skvělé výkony! Večer, kdy měli oba 4 body dokázalo toto duo zopakovat po jedenácté!

McDavid vyrovnával na 3:3 fantastickým sólem, kterým opět ukázal, kdo je tady král!

Vytáhl se i Draisaitl, u kterého se prakticky až do samotného zápasu nevědělo, jestli vůbec nastoupí. Draisaitl ale ukázal duši bojovníka, tak jak ho známe. Pamatujeme přece ještě předloňské play off, které odehrál prakticky na jedné noze a v bolestech. Zatím to znát moc nebylo, ale doufejme, že se něco nezhorší.

Nejistotu ohledně nasazení Draisaitla potvrzuje trenér Knoblauch: „Nebyli jsme si vůbec jisti, co od něj očekávat. Bylo to sporné. Nevěděli jsme, jestli vůbec bude hrát, dokud neodešel z předzápasové rozcvičky.

Draisaitl se svým 90. bodem v play off stal třetím nejrychlejším hráčem historie NHL, který dokázal zaznamenat 90 bodů. Stalo se tak v jeho 56 zápase. Rychlejší jsou jen Wayne Gretzky – 43 zápasů a Mario Lemieux – 45 zápasů.

Svého kamaráda Draisaitla velmi chválí McDavid: „Je to úžasný hráč, jeden z nejlepších na světě a nejlepší na světě po mnoho nocí a dnes byla jedna z nich. Byl opravdu skvělý.“

McDavid a Draisaitl jsou opravdu top hráči. Oba jsou na druhém a třetím místě s největším bodovým průměrem v play off v historii NHL (počítají se hráči s nejméně 10 odehranými zápasy). Draisaitl má 1,66% bodu na zápas, McDavid 1,64%. První je – jak jinak – Wayne Gretzky s 1,84%.

Kapitán McDavid chválí svůj tým: „Všichni táhli za jeden provaz. Byli to všichni. To vítězství jsme si zasloužili a můžeme z toho mít dobrý pocit. Ale teď je to jedno, jedeme dál!“

Trochu jinak než u Draisaitla vypadala zdravotní situace u Adama Henriquea, který rovněž nastoupil po zranění kotníku. Henrique nevypadal ve své kůži a moc platný nebyl. Tady bych jeho další nasazení opravdu přecejen ještě zvážil. Myslím si, že máme na lavičce spoustu zdravých hráčů, kteří by mohli být platnější, kór teď po jejich povolání z Bakersfieldu si můžeme vybírat.. Adam Henrique měl ice time pouze 11:38 a do statistik zápasu se zapsal pouze jedním minusovým bodem a dvěma vyhranými vhazováními.

V zápase trenéři tentokrát vsadili na své top hráče. Bouchard měl ice-time 29:59, McDavid 28:12, Draisaitl 27:05, Hyman 25:48, Ekholm 25:42, Nugent-Hopkins 20:45. Ostatní byli pod 20, někteří hluboko… Samozřejmě tato strategie může znamenat také únavu pro další zápasy, ale snad trenéři a i sami hráči vědí, co dělají.

Evan Bouchard vstřelil rozhodující gól, čímž se stal prvním bekem Oilers, který vstřelil gól v prodloužení play off poprvé od Lee Fogolina v roce 1985. I když ten gól dal vlastně domácí Ian Cole :o)

Ještě bych podotknul jednu věc. Skinner tentokrát za žádný inkasovaný gól nemohl. Opět ale nevypadal úplně jistě. Nechci malovat čerta na zeď, ale Skinner se prostě musí zlepšit, protože jestli to chceme dotáhnout daleko, musí to být s lepším gólmanem.

Oproti tomu ve druhém zápase tragický Šilovs dostal znovu důvěru a tentokrát vypadal dobře.

Elias Pettersson, který měl být jedním z hlavních tahounů Canucks skóroval v první přesilovce a byl to jeho vůbec první zásah v letošním play off a vůbec první gól po 10 zápasech, když se vrátíme až do základní části.

Quinn Hughes si v zápase připsal asistenci a je třetím obráncem v historii ligy, který zaznamenal 20 asistenci v prvních 25 zápasech play off.

Dnes se neočekávají žádné změny v sestavě. Nicméně kdyby něco, budu informovat na FB. Teď jedu na hokej. :o)

EDIT: Přecejen jedna změna bude, jakobych to přivolal. Adam Henrique opravdu není v pořádku a dnes nenastoupí. V sestavě ho nahradí Connor Brown. Leon Draisaitl ráno také netrénoval, ale do zápasu nastoupí, pouze odpočíval.

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 3:30 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 1.

Čtvrtý zápas je na programu v úterý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *