Takže, dnešní tiskovka je za námi a Ken Holland nás vůbec, ale vůbec nepotěšil a jestli jsme v tom srabu, který prožíváme čekali nějaké změny, tak si můžeme nechat zajít chuť.

Tak předně – o Hollandovi se ví, že nemá ve zvyku měnit trenéry uprostřed sezóny a tomuto „zvyku“ dostál i nyní. Takže Dave Tippett má i nadále jeho důvěru a všechny neúspěchy Holland bere „na sebe“, protože to on tento tým postavil. Podle jeho názoru se Oilers poslední dva roky dostali do play off, pod Tippovým vedením byli na druhém místě ligy a pak uděřila pandemie. Holland prý chápe, že jsou chvíle, kdy je změnu potřeba udělat, ale teď – doslova: “Věřím trenérovi, věřím týmu, věřím vedení týmu.“ A tým prý hraje dobře. No tak dobře… Já k tomu ještě dodám, že Tippettovi končí jeho tříletá smlouva po této sezóně.

Další závažné téma – brankáři. Zde Holland prohlásil, že se musíme spoléhat na „Smittyho a Koskiho“ a že Skinner je na dobrém místě, protože v Bakarsfieldu si zachytá. Takže pohoda… Takže žádný Price, žádný Fleury, Chudobin nebo Ullmark – Smitty s Koskim to vyřeší.

K brankářům se váže i další jeho výrok: “Jako manažer myslím, že je mým úkolem chránit lidi a ujišťovat se, že jsou připraveni. Hrajte si s dětmi… když děti dělají chyby, tak je za to nemáte rádi. Raději ale počkám delší dobu, než konat příliš brzy.“ Aha. Tak jo…

Duo Smith – Koskinen má nadále důvěru

K trejdům: “Během minulého týdne jsem mluvil s několika manažery. Kolik důležitých trejdů se v lize odehrálo od začátku sezóny? Realita je, že řešení musí být v naší šatně, nebo v Bakersfieldu.“ K tomuhle bych podotknul, že já nějaká řešení také vidím v Bakersfieldu, ale proč ta „řešení“ tedy nevyužijeme??? Skinner je hned jedno z nich, Marody s Griffithem, kteří mají v AHL nabito další…

Jeden podpis neustále visí ve vzduchu. V posledních dnech probíhalo v médiích téma příchodu Evandera Kanea do Edmontonu. Co jsem považoval za kachny a za nesmysly najednou dostává docela pevné obrysy. Tyto spekulace Holland potvrdil: “Mluvil jsem s jeho agentem, kterého znám z dob, kdy dělal agenta Pavlu Dacjukovi. A jako manažerovi je mým úkolem prověřit každou situaci.“ A dále pokračuje: “Prvním krokem je porozumět všemu, co se v životě toho člověka stalo a co se nyní děje.“ A toto je myslím zcela zásadní: “Věřím ve druhé šance, je těžké být dokonalý.“ No, tato slova mě utvrzují v tom, že chce Kanea asi opravdu udělat… Pokud se tak stane, nejspíš to bude za nějakou spodní platovou hranici, o tom nepochybuji. I přes Kaneovy prohřešky je ale o něj přesto údajně velký zájem. Největší má údajně Toronto, ale je to jen spekulace. Jediným, kdo to otevřeně přiznal, je dosud pouze Holland a Edmonton.

Kane toho má na svědomí celkem dost. Jeho manželka ho obvinila z domácího násilí, dále je obviněn ze sázení na hokejové zápasy. Tato dvě obvinění byla po čase stažena, protože na ně není dostatek důkazů. Ale rozhodně to nic neříká o jeho nevině. Kane poté zfalšoval testy na covid a Sharks poté již došla trpělivost a oznámili, že s Kanem již nepočítají. Umístili ho na waiver a když si ho nepřekvapivě nikdo nestáhl, Kane byl přesunut do AHL do týmu San Jose Barracuda. Zde odehrál 5 zápasů se skóre 2+6. Poté ale přišel další problém a opět zfalšovaný test na covid. To už byla pro Sharks poslední kapka a vypověděli s ním jeho smlouvu, která byla ještě na 4 roky s ročním příjmem 7 mil.dolarů. Toto vypovězení se ale ještě stále řeší, protože hráčská asociace NHLPA tento krok napadla. PROČ?! To se asi nedá pochopit po tom všem a vypadá to, že ať už hráč udělá cokoliv, tak mu to pokaždé projde a týmy vždy prohrajou. Kane totiž porušil snad vše, co se vůbec porušit dalo. A ještě jednu věc – když už se nedávno zdálo, že by se Kane přecejen mohl do týmu Sharks vrátit, kabina řekla jasné NE, včetně trenéra Boba Boughnera. A hráči údajně prohlásili, že i když je Kane výborným hráčem a sportovně to určitě je oslabení, vzduch je nyní v kabině daleko čistší. Ještě něco k tomu???

Holland dále nemíní obchodovat s výběry v draftu, a hlavně ne teď, když se pohybujeme na nižších pozicích. Nemyslím si, že nyní potřebujeme za každou cenu nové prospekty a nyní, kdy nás opravdu tlačí boty skoro všude a když má McDavid stále ještě nervy pod kontrolou, bychom tyto draftové volby mohli výhodně prodat.

Pak je tu další věc, o které se mluví, a to je to, že by jednu z předních pozic v týmu mohl obsadit Jim Benning, donedávna generální manažer Vancouveru, kde v této pozici pracoval od roku 2014 až do 5. prosince 2021, kdy byl odvolán. A ještě jednu, pro nás ne zcela zanedbatelnou věc musím zmínit – Benning byl před svým nástupem u Canucks 7 let asistentem gen. manažera v Bostonu a celou tuto dobu byl jeho pravou rukou. A víte koho? Petera Chiarelliho… Benning je za mě další dinosaurus a v jeho osobě pro nás přínos nevidím.

No, takže tak. Hollandova tisková konference mě přesvědčila o tom, že prvním, kdo by měl v klubu skončit je především on. Nejlepší odpovědí pak pro mne byla téma gólmani… Teď už si myslím, že se Holland regulérně zbláznil.   

Fanděte dál, snad se z toho nezblázníme i my…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *