V protipólu včerejší tiskové konference, kdy Ken Holland notně zabrnkal na nervy fanouškům Oilers, je tu i několik pozitivních zpráv z tábora Oilers.

Alex Stalock se zkouší vrátit zpět

Smolař Alex Stalock, který je dlouhodobě mimo hru možná přecejen zažije comeback k hokeji, i když se zdálo, že jeho kariéra je možná u konce. Stalocka Oilers získali na waiveru v březnu loňského roku, ale dosud si za ně ještě nezachytal, protože měl velké problémy se srdcem, podstoupil operaci a dosud byl rekonvalescenci. Nyní byl doktory oficiálně propuštěn jako zdravý a Stalock se pokusí ještě o návrat k hokeji. Stalock údajně již odcestoval do Bakersfieldu, kde během dneška projde zdravotní prohlídkou a pokud jí projde, bude krýt záda Stuartu Skinnerovi, případně se v budoucnu pokusí o comeback i do NHL. Ale to je ještě daleko, nyní bude důležitá ona prohlídka.

Alex Stalock byl vždy spíše dvojkou a v posledních sezónách kryl záda Devanu Dubnykovi v Minnesotě. V poslední sezóně 2019/20 ale postupně přebíral otěže, a nakonec se stal jedničkou klubu, kterou měl být i v další sezóně. Poté se ale zranil a klub na jeho zranění reagoval podepsáním Cama Talbota. Když se Stalock po zranění vrátil, musel projít waiverem a odtud si ho stáhl Edmonton. Stalocka ale poté postihly ony problémy, které trvaly až dosud. Jestli se mu návrat podaří, bude zase jeden z těch pěkných příběhů, které NHL dokáže někdy napsat. A my Stalockovi přejeme ať se mu to podaří, ať už v dresu Edmontonu, Bakersfieldu, nebo kdekoliv jinde… Stalockovi po této sezóně končí smlouva.

Stalock byl na angažmá v Edmontonu loni důkladně připraven, třeba i touto krásnou maskou, která ale bohužel dosud nenašla využití

Alex Stalock není v týmu Edmontonu jediným hráčem, kterého zradilo srdce. Tím druhým je bojovník Josh Archibald, který je v Edmontonu od roku 2019. I jeho stav se natolik zlepšil, že údajně není vyloučen návrat ještě v této sezóně. I Archibaldovi po sezóně končí stávající kontrakt. Na listině dlouhodobě zraněných jsou kromě Stalocka a Archibalda nadále ještě Oscar Klefbom, který vynechává již druhou kompletní sezónu za sebou a měl by být připraven na příští ročník a dále Kris Russell, který již s týmem trénuje.

Uzdravil se již Markus Niemelainen, který měl zlomenou ruku a ihned byl polsán do Bakersfieldu, kde se rozehraje. Vzhledem k Niemelainenovým předešlým výkonům je ale pravděpodobné, že letos ještě dostane v prvním týmu prostor.  

V sobotu odehrajeme přeložený zápas s Ottawou a uvidíme v něm již několik hráčů, kteří se vrací z covidového protokolu. Na led již na včerejším tréninku opět vyjelo trio McDavid, Ryan a Barrie.

Na včerejším tréninku z hráčů čišela dobrá nálada – tedy alespoň z fotek, kapitán McDavid toho příkladem

Na protokolu nadále zůstávájí útočníci Foegele, Benson, Yamamoto a Perlini, obránci Koekkoek a Bouchard a brankář Konovalov. A také Dylan Holloway, který byl po vleklém zranění nyní s týmem a trénoval v prvním mužstvu, ale jinak se s ním počítá prozatím do Bakersfieldu. Do soboty by někteří z hráčů na covidovém protokolu mohli být také ještě k dispozici.

Update k Evanderu Kaneovi. Několik zdrojů hovoří o tom, že hráčův agent Dan Milstein nyní horečně jedná s několika týmy a Edmonton je zatím opravdu nejvážnější zájemce. Kane sám měl údajně včera pohovor se zástupci Oilers. Podle hráčova agenta by nové působiště Evandera Kanea mělo být známo již během zítřka nebo pátku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *