Mattias Janmark, Brad Malone a Dmitrij Samorukov „přežili“ waiver a první dva se budou hlásit v Bakersfieldu, třetí v St.Louis.

U Samorukova bylo pravděpodobné, že po něm někdo sáhne, protože víme, že o něj byl dlouhodobě zájem. Nestalo se tak ale a Samorukov waiverem prošel, aby byl vzápětí vyměněn. Dmitrij Samorukov tak v organizaci Oilers končí po jediném zápase, který čátal asi 2 minuty v minulé sezóně. Byl vyměněn do St.Louis za jiného Rusa, útočníka Klima Kostina! Ten byl vybrán St. Louis v roce 2017 v 1. kole draftu z 31. místa. Kostin za tři sezóny v St.Louis odehrál pouze 46 zápasů se skóre 5+6 a nikdy si nevybojoval místo v sestavě a počítalo se s ním do sestavy Springfieldu Thunderbirds v AHL a nyní půjde jistotjistě do Bakersfieldu. Kostin má kontrakt na 750 000 pouze na tuto sezónu. Velmi podivný trejd, který mi nedává žádný smysl.

Klim Kostin

Do Bakersfieldu byl dále poslán i Markus Niemelainen, který na waiver ale nemusel, protože je stále pod nováčkovským kontraktem.

Obrana ale možná budet nakonec vypadat jinak, než jsme si mysleli, protože podle novináře Boba Stauffera z Edmontonu údajně Philip Broberg trenéry v kempu nezaujal a působil moc pomalu a nerozhodně. To je velmi zásadní informace a Brobergův progres evidentně postupuje daleko pomaleji, než je zdrávo. Na Twitteru jsem k tomu četl jeden komentář se kterým můžu jenom souhlasit a sice, že my už vzhledem k věku a formě McDavida a Draisaitla nemáme na co čekat a musíme jednat rozhodně! K tomu bych ještě dodal, že pokud by tedy Arizona požadovala za Jakoba Chychruna Broberga, vzdal bych se ho. A věkový rozdíál mezi oběma hráči jsou pouhé tři roky…

Markus Niemelainen prý trenéry zaujal daleko více a se startem nové sezóny by se nakonec ještě mohl opět vrátit zpět do prvního týmu místo Broberga. Místo si evidentně uhrála i nová posila z Colorada a někdejší dvojka draftu 2012 Ryan Murray.

Brobergův posun je pomalejší, než se čekalo

Jason Demers ještě stále nic nepodepsal, ale jak jsem již informovali, prý se u něj uvažuje o dvoucetném kontraktu. Ohledně trejdu Jakoba Chychruna zatím žádný posun, takže to vypadá, že půjdeme do sezóny s následující obranou:

Nurse – Ceci

Kulak – Bouchard

Murray – Barrie

Pokud to s Brobergem opravdu proběhne tak, že půjde na farmu, pak během pár dní můžeme čekat buď podpis Demerse, nebo povolání Niemelainena.

Útok bychom teď postavili takto:

Kane – McDavid – Puljujarvi

Holloway – Draisaitl – Hyman

Nugent-Hopkins – McLeod – Yamamoto

Foegele – Hamblin – Ryan

Nejnovější zprávou je, že Devin Shore byl poslán do Bakersfieldu. Také on půjde přes waiver. James Hamblin tak zůstává v Edmontonu. Kdo by to na začátku kempu býval řekl?

Pozor ale, stále jsme nad platovým stropem!!! A to i když na něj Holland umístí Klefboma, Smithe i Bensona. Nějaká změna tedy ještě stejně musí přijít.

(Připomínka – naše původní stránky na Facebooku byly zablokovány, přejděte prosím na naše rezervní stránky – https://www.facebook.com/czechoilers )

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *