Connor McDavid proměnil nominace a k Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce a Art Ross Trophy pro vítěze bodování základní části získal tedy i Ted Lindsay Award pro nejužitečnějšího hráče voleného samotnými hráči a Hart Trophy, taktéž pro nejužitečnějšího hráče, ale voleného reportéry a novináři.

Dle vyjádření si McDavid nejvíce cení Ted Lindsay Award: „Opravdu mám pocit, že (Ted Lindsay) je nejprestižnější ocenění, které se tu dnes večer uděluje. Jsou to vaši vrstevníci, se kterými jdete každý večer do bitvy. A aby vás vyzdvihli, toto je opravdu, opravdu výjimečné.“ Ani se nedivím, že to tak cítí. Kór po loňsku, kdy Harta od novinářů získal Austin „Fredo Corleone“ Matthews.

Předávání Hart Trophy bylo letos opravdu výjimečné, protože tuto cenu McDavidovi předala rodina Stelterových, čili pozůstalí po malém Benovi, který loni v srpnu prohrál svůj neúnavný boj s rakovinou. K tomu sám McDavid: „Bylo to opravdu překvapení a bylo emotivní je tam vidět. Všechno, čím si prošli… Evidentně nám náš kamarád Ben chybí. Ale Ben Stelter Fund (charitativní organizace pro podporu dětí s rakovinou – pozn.) dělá tak skvělé věci, aby udržovali jeho památku naživu.“

Přiznám se, že když jsem to viděl, tak se mi úplně zalily oči. Když si vzpomenu na Bena…

McDavidův výčet individuálních cen nyní vypadá takto:

Art Ross Trophy: 5x

Ten Lindsay Award – 4x

Hart Trophy – 3x

Maurice Richard Trophy – 1x

McDavid by si ale ze všeho nejvíce přál úplně jinou cenu…

Stuart Skinner ani Darnell Nurse nominace neproměnili. Calder Trophy získal Matty Beniers ze Seattlu a King Clancy Trophy zase Mikael Backlund z tábora největšího konkurenta z Calgary. Mimochodem, Backlund nedávno oznámil, že chce z Calgary pryč… No nic.

Edmonton má své zástupce i v prvním All Star týmu, který vypadá takto:

A také ve druhém, jenž je v tomto složení:

Ryan Nugent-Hopkins byl mezi levými křídly na 3. místě, takže ho opravdu přeskočili jen Robertson a Panarin.

Co se týče nováčků, i zde máme zástupce:

Pro úplnost, další ceny vypadají takto:

No, to by bylo… Připomínám, že se již za pár dní, tedy 1. července otevírá trh s volnými hráči, takže už velmi brzy tu máme zase nějakou tu zábavu.

A samozřejmě draft, který je na programu již zítra, ale tam se z pohledu fanouška Edmontonu nic zásadního dít nebude, protože Oilers nevlastní vysoké draftové volby. V 1. kole Oilers nevybírají vůbec a jejich první volba bude až ve 2. kole z 56. místa. Ale pokud jste fandové NHL jako takové, tak to určitě zajímavé bude.

Závěrem se chci ještě omluvit, že ještě není hotový článek ke zhodnocení minulé sezóny. Bohužel na to nemám čas a také je málo chuti. Dělám na tom ale, tak prosím o strpení. Snad to nevydám se startem další sezóny. 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *